Totaal 0.00
Je bespaart 0.00

Modern Slavery Act

MandM Direct's

Modern Slavery Verklaring 2019 - 2020

Deze verklaring is gepubliceerd in overeenstemming met de Modern Slavery Act 2015. Het beschrijft de stappen die MandM Direct in het boekjaar eindigend op 31 juli 2020 heeft genomen om moderne slavernij en mensenhandel in onze toeleveringsketen te voorkomen. Deze verklaring herhaalt onze toewijding aan ons begrip van moderne slavernijrisico's en zorgt ervoor dat er geen moderne slavernij voorkomt in ons eigen bedrijf en onze toeleveringsketens.

Organisatiestructuur en Leveringsketen

MandM Direct is een online off-price retailer van kleding en schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen.

MandM Direct heeft geen eigendomsbelangen in de productieketen maar werkt samen met onze leveranciers. Alle eigen merkproducten worden ingekocht via Britse importeurs en merkproducten worden rechtstreeks via leveranciers ingekocht.

Beleid met betrekking tot slavernij en mensenhandel

In ons slavernij- en mensenhandelbeleid stellen we hoge eisen om het respect voor mensenrechten en arbeidsrechten te waarborgen. Naast het genoemde beleid hebben we nog ander specifiek beleid, zoals Thuiswerkbeleid, Klokkenluidersbeleid, Pesten en Intimidatiebeleid, Gelijke Kansenbeleid, Jonge Werknemers en Werkervaringsbeleid.

"Due Diligence"-Procedures

We proberen de negatieve impact van ons bedrijf op onze eigen activiteiten en in onze toeleveringsketen tot een minimum te beperken. Onze due diligence-procedures zijn gericht op:

  • Het identificeren, voorkomen en beperken van risico's van negatieve gevolgen voor de mensenrechten in onze bedrijfsvoering en zakelijke relaties
  • Rekening houden met de eventuele negatieve impact die we kunnen veroorzaken of waaraan we kunnen bijdragen via onze praktijken in de toeleveringsketen, evenals de negatieve impact die we kunnen veroorzaken of waaraan we kunnen bijdragen binnen ons eigen bedrijf
  • Oplossen en herstellen van elke directe of indirecte negatieve impact die onze bedrijfsactiviteiten hebben op de mensenrechten
  • Bevorderen van respect voor mensenrechten bij onze medewerkers, leveranciers en andere zakelijke relaties

Op basis van onze due diligence-processen hebben we vastgesteld dat het grootste risico op schending van mensenrechten zich in onze toeleveringsketen bevindt. We maken gebruik van in het VK gevestigde importeurs met wie we nauw samenwerken in het due diligence-proces.

Preventie, effectiviteit en training

We vertrouwen op onze importeurs om regelmatig fabrieksaudits uit te voeren.

Om een hoog niveau van begrip van de risico's van moderne slavernij en mensenhandel bij onze leveranciers en ons bedrijf te garanderen, bieden we training aan relevant personeel. We vertrouwen ook op onze zakenpartners en importeurs om hun personeel, leveranciers en leveranciers te trainen.

Deze verklaring is ondertekend door de CEO van MandM Direct, Damian Evans

Damian Evans

Date: 30th November 2020

Wees als eerste op de hoogte van interessante aanbiedingen en nieuwe binnenkomers door je vandaag nog aan te malden voor onze e-mails